معرفی آزمون USMLE
آزمون USMLE آمریکا که مخفف عبارت United States medical Licensing Examination است، برای ورود به دورههای تخصصی پزشکی برای کسانی که دوره ی پزشکی عمومی را به اتمام رسانده باشند تا مجوز کسب کنند، توصیه میگردد. این آزمون هم اکنون زیر نظر بیش از 80 نهاد از جمله FSMB یا Federation of State Medical Board یا بورد پزشکی دولت آمریکا، NBME یا The National Board of Medical Examiners یا انجمن ملی آزمون دهندگان پزشکی آمریکا، ECFMG یاEducational Commission for Foreign Medical Graduates یا کمیسیون آموزشی برای دانش آموختگان پزشکی خارجی برگزار میشود، که ECFMG مسئولیت تأیید مدارک تحصیلی متقاضیان را بر عهده دارد.
آزمون USMLE در تمام طول سال برگزار میشود و دارای اجزای مختلفی می باشد که هر کدام بازه های زمانی برگزاری خود را دارند. در صورتی که فرد متقاضی نتواند در این آزمون نمره ی قبولی کسب کند، جواز طبابت و ورود به دوره ی تخصصی پزشکی به وی داده نخواهد شد.

کاربرد آزمون USMLE
آزمون USMLE همانند هر آزمون بین المللی دیگر دارای کاربردهای گستردهای است، که فرد آزمون دهنده در صورت قبولی میتواند از آن بهره مند گردد و به نوعی پیش نیاز یا الزام کارهای بعدی را با آن رفع کرده است. برخی از این کاربردها عبارتند از:
- با آزمون USMLE مشخص میکنید که دانش کافی در زمینه ی پزشکی را دارید و میتوانید به عنوان پزشک طبابت انجام دهید.
- با توجه به اینکه هر بخشی از این آزمون را میتوان در هر زمانی شرکت کرد، ولی زمان های توصیه شده ای برای آنها وجود دارند، شما بازه ی زمانی مورد نظر را گذرانده و برای هر بخش اطلاعات علمی کافی را کسب کرده اید.
- با توجه به اینکه بخش Step 2 CS کاملا شفاهی است، نیاز است که فرد داوطلب مدرک زبان داشته و به خوبی نسبت به زبان انگلیسی تسلط داشته باشد؛ لذا شما با دریافت نمره ی قبولی در آزمون USMLE علاوه بر اینکه میتوانید جواز حضور در دوره های تخصصی پزشکی را کسب کنید، نیازی به ارائه ی مدرک زبان نیز نخواهید داشت.
- با قبولی در این آزمون امکان دریافت پیشنهادهای شغلی پردرآمد نیز وجود دارد و میتوانید در محیط های کاری فوق العاده مشغول به کار شوید.
- با قبولی نمره ی خوب در این آزمون، می توانید در دانشگاه های برتر کشور آمریکا مشغول به تحصیل شوید.
- با توجه به اینکه آزمون USMLE مختص کشور آمریکا می باشد با قبولی در این آزمون آینده ی تحصیلی و کاری شما کاملا تضمین شده خواهد بود.


آزمون USMLE از سه بخش کلی تشکیل شده که بخش دوم خود شامل 2 زیر شاخه است:
بخش اول یا Step 1 دارای رنج نمرهای بین 1 تا 300 می باشد که طبق نظر نهاد نظارت و برگزاری آزمون USMLE یعنی ECFMG حداقل نمرهی قبولی برای این بخش 194 است. شایان ذکر است که حدود 80 نهاد و مجموعه مسئول برگزاری آزمون USMLE هستند.
بخش دوم یا Step 2 خود متشکل از دو بخش CK و CS می باشد. برای بخش CK نیز بازهی نمرهای بین 1 تا 300 داشته و نمرهی قبولی حداقل 209 است. بخش CS شفاهی است و نتیجهی آن به صورت رد یا قبول اعلام میگردد که حاصل دریافت نمرات مربوط به مهارتهای ارتباطی و بین افراد (CIS)، توانایی و مهارت در انگلیسی صحبت کردن (SEP) و مواجهه بالینی با بیمار (ICE) است.
بخش سوم آزمون USMLE نیز نمرهای بین 1 تا 300 دارد و طبق تغییرات اخیر، حداقل نمرهی کسب شده برای قبولی در این قسمت از 192 به 196 افزایش پیدا کرده است.
آزمون USMLE دارای قوانین برگزاری و شرایط بسیار خاصی است که کمتر نظیر آن را در سایر آزمونها دیدهاید. این مورد حتی برای زمان اعلام نتایج آن هم صادق است. زمانی که نتایج برای شما اعلام میشوند که میتوانید از طریق ایمیل آنها را دریافت نمایید، بسته به اینکه مربوط به کدام مرحله باشد متفاوت است.
در صورتی که در Step 1، Step 2 CK یا 3 شرکت کرده باشید، از تاریخ برگزاری آزمون، 3 تا 4 هفته بعد در روز چهارشنبه نتایج اعلام میشوند. نتایج بخش Step 2 CS نیز 4 تا 5 هفته پس از تاریخ برگزاری آزمون و در روز چهارشنبه اعلام خواهند شد.
باید توجه داشته باشید که به مدت 365 روز این نتایج قابل دسترس می باشند و حتما از آنها نسخهی پرینتی مهر و امضاء شده در اولین فرصت تهیه کنید.
در ابتدا لازم است بیان کنیم که منظور از اعتبار بین المللی آزمون USMLE این است که آیا با داشتن مدرک نمرات این آزمون میتوان در رشتهی پزشکی سایر کشورها نیز شرکت کرد؟ جواب خیر است. این آزمون فقط مختص متقاضیان بومی و بین المللی می باشد که قصد ادامه تحصیل در دورهی تخصصی پزشکی و کسب مجوز کار در آمریکا را داشته باشند و سایر کشورها آزمونهای مختص خود را دارند.
بنابراین با اینکه این آزمون در سرتاسر جهان مرکز برگزاری دارد اما نمرات و مدرک آن فقط برای کشور آمریکا قابل قبول می باشد و برای کشورهای دیگر باید در آزمونهای ورودی تخصصی آنها شرکت کنید، به عنوان مثال IMAT در ایتالیا.
آزمون USMLE جهت دریافت دریافت گواهی نامه USMLE ECFMG دارای چهار مرحله STEP 1 و STEP 2 – CK و STEP 2 – CS و STEP 3 می باشد که هر کدام دارای هزینه های مربوط به خود می باشد.
مرحله اول مربوط به سنجش علوم پایه بالینی و مراحل دوم و سوم برای سنجش دانش و مهارت های کلینیکی و مرحله چهارم برای سنجش مهارت های مدیریت پروسه درمان مطابق با استانداردهای آمریکاست. برای رزیدنت شدن در آمریکا باید مراحل ۱ تا ۳ و برای گرفتن اجازه طبابت در آمریکا (اخذ ویزای کار H1 آمریکا) باید همه مراحل گذرانده شوند.
مراحل ۱ و ۲ در کشورهای مختلف از جمله امارات و ترکیه و مراحل ۳ و ۴ تنها در داخل کشور آمریکا برگزار می شوند.
هزینه های خود آزمون، برای مرحله یک و دو 940 دلار و برای مرحله سه 1,580 دلار می باشد اما این آزمون دارای هزینه های جانبی دیگری نظیر Application for ECFMG و Extension of Eligibility Period و … می باشد.
نحوه شرکت در امتحان USMLE
قبل از اینکه برای امتحان USMLE اقدام کنید باید حتماً سوابق تحصیلی شما توسط ECFMG یا Educational Comission for Foreign Medical Graduates تایید شود. برای این کار باید در وب سایت ECFMG ثبت نام کنید و در بخش IWA با نام کاربری خود وارد شوبد و فرمی پر کنید که در واقع فرم ثبت نام امتحانات USMLE می باشد. در این فرم مشخصات فارغ التحصیلی و مدرک و دانشگاه شما پرسیده میشود. این فرم باید دقیق و کامل پر شود. در نهایت فرمی به شما داده میشود که باید این فرم را پرینت گرفته و توسط دانشگاهتان آن را تایید کنید و برای ECFMG بفرستید. این مراحل که انجام شد می توانید برای امتحان USMLE ثبت نام کنید.

ساختار آزمون
امتحان USMLE چند مرحله دارد:
USMLE STEP 1
USMLE STEP 2
STEP 2 CK
STEP 2 CS
USMLE STEP 3
همانطور که ملاحظه می گردد امتحانات سه مرحله هستند، اما در واقع چهار مرحله دارند چون STEP 2 خود دارای دو مرحله ی جداگانه می باشد .امتحانات STEP 1 و STEP 2 CK به صورت رایانه ای برگزار میشوند و هر کدام حدود هشت ساعت طول می کشند، این هشت ساعت شامل هفت قسمت یک ساعتی برای پاسخ دادن به سوالات و شش قسمت 10 دقیقه ای ویژه ی استراحت می باشد که در مجموع هشت ساعت خواهد شد. با توجه به اینکه امتحانها بصورت رایانه ای برگزار میشوند باید قبل از امتحان تمرین داشته باشید. از وب سایت USMLE می توانید نرم افزار آزمایشی رادرخواست کنید.

STEP 1
در STEP 1 اطلاعات علوم پایه داوطلب در ارتباط با بالین سنجیده میشود. این اطلاعات شامل چند ترم اولیه ی تحصیل در رشته پزشکی در ایران میشود که به همین نام (علوم پایه) معروف است. از جمله فیزیولوژی، آناتومی، ایمونولوژی و….

STEP 2
در واقع STEP 2 یک امتحان بالینی می باشد که خود از دو مرحله تشکیل شده است. STEP 2 CK یا Clinical Knowledge تقریباً مثل پره انترنی یا امتحان رزیدنتی که داخل ایران برگزار میشود است، گرچه سوالهای این مرحله از امتحان اصلاً به دشواری امتحانات فوق الذکر نیستند! اما چیزی که امتحانات USMLE را مشکل می کند این است که برای اینکه شانس خوبی برای قبولی در دوره رزیدنتی وجود داشته باشد باید نمره بالای 92-90 از 100 بشود یعنی باید نمره ی تقریبا کامل اخذ گردد. STEP 2 CS یا Clinical Skills یکی از مراحل مشکل امتحان می باشد، در این مرحله بازیگرانی وجود دارند که نقش بیمار را “بازی” می کنند. پرواضح است که در این مرحله، داوطلب علاوه بر تسلط علمی، باید به زبان انگلیسی هم خیلی خوب مسلط باشد تا بتواند از عهده امتحان بر بیاید (و در واقع به همین دلیل است که برای پذیرش در رشته های تخصصی پزشکی در ایالات متحده مدرک زبان مانند آیلتس یا تافل درخواست نمیشود). در این امتحان داوطلب می بایست فوق العاده مؤدب باشد و تمام شئونات اخلاقی و حرفه ای را به دقت رعایت کند (عملا بایدجلوی مریض تعظیم کند!).

STEP 3
گذراندن STEP 3 برای ورود به رزیدنتی لازم نمی باشد اما برای طبابت در آمریکا لازم است. بنابراین برای اخذ ویزای کار (H1) حتما باید STEP 3 گذرانده شده باشد. خیلی از مهاجرین به آمریکا این مرحله از امتحان را در پایان سال اول رزیدنتی در آمریکا میدهند چون برای موفقیت در این امتحان باید از سیستم پزشکی و بیمارستانی آمریکا به خوبی آگاه باشند. در این مرحله که باز هم به صورت رایانه ای برگزار می شود قدرت مدیریت پزشک در handle کردن بیمار و manage کردن بیماری (منطبق با استانداردهای ایالات متحده) مورد سنجش قرار می گیرد.

