ویزای توریستی کانادا یا (Visitor Visa) همانگونه که از نام آن مشخص می باشد با هدف توریستی صادر میشود. نکته جالب در خصوص این ویزا این می باشد که در حال حاضر این ویزا به شکل ویزای مولتی کانادا (Canada Multiple Visa) که در ایران با نامهایی همچون ویزای ۵ ساله کانادا نیز معروف شده، صادر میگردد.
دارندگان ویزای مولتی کانادا قادر هستند تا زمان اعتبار ویزای خود (اعتبار ویزای مولتی کانادا تا زمان اعتبار پاسپورت می باشد) در هر زمان و بدون محدودیت وارد خاک کانادا شوند و هر بار تا مدت ۶ ماه در این کشور اقامت داشته باشند. بعد از گذشت ۶ ماه کافی است یک بار به مدت ۶ ساعت از کانادا خارج شوند و مجددا به این کشور بازگردند تا اقامت آنها در کانادا برای ۶ ماه دیگر بلامانع باشد.
ویزای نرمال کانادا
در این نوع ویزا ارائه دعوتنامه بر عهده خود متقاضی می باشد و روند درخواست ویزای کانادا طبق روال مرسوم صورت خواهد گرفت. پس از تکمیل مدارک مورد نیاز, هر یک از این مدارک به دارالترجمه ارجاع داده خواهد شد و سپس به صورت آنلاین برای ویزا کانادا اقدام می شود.
سوپر ویزای کانادا
سوپر ویزای کانادا، نوعی ویزای توریستی کانادا برای والدین و یا پدر بزرگ و مادربزرگ فردی می باشد که در کانادا اقامت دائم دارد. به بیان دیگر دعوت کننده باید فرزند و یا نوه متقاضی باشد. حداقل حقوق پایه دعوت کننده در کانادا نباید از ۲۴۰۰۰ دلار در سال کمتر باشد؛ مدارک اقامت و برگههای ارزشیابی شرایط مالی و مالیاتی فرد دعوت کننده نیز حتما باید ضمیمه پرونده درخواست سوپر ویزای کانادا شود. همچنین دعوت کننده باید بیمه خدمات درمانی متقاضی را حداقل برای یک سال از داخل خاک کانادا پرداخت کرده و فرد دعوت شونده باید زیرنظر پزشکان مورد اعتماد سفارت معاینه شود. تاییده پزشک معتمد سفارت از آن جهت می باشد که سلامت متقاضی پیش از ورود به کانادا تایید شود تا هدف از اقامت در کانادا درمان و تحمیل هزینههای درمانی به دولت کانادا نباشد. اعتبار اعلام شده برای سوپر ویزای کانادا تا ده سال می باشد اما از آنجائیکه گذرنامههای ایرانی حداکثر تا پنج سال اعتبار دارند، ویزا کانادا که از این طریق به متقاضیان ایرانی تعلق میگیرد پنج ساله است. این ویزا چند بار ورود است و به دارنده آن اجازه می دهد در هر بار ورود حداکثر دو سال در کانادا اقامت داشته باشد. پس از پایان اعتبار پاسپورت متقاضی نیاز به اقدام مجدد نیست و تنها برچسب سوپر ویزا بر روی پاسپورت جدید الصاق می گردد.
ویزای تحصیلی کانادا
کانادا و نظام آموزشی این کشور یکی از بهترین مقاصد برای علاقمندان به ادامه تحصیل و متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا می باشد. سیستم آموزشی این کشور بسیار نظاممند و مجهز و عمدتا به شکل استانی یا ایالتی مدیریت میشود. البته نظام کلی آموزش در کانادا تحت نظارت دولت فدرال بوده بنابراین با وجود برخی تفاوتها می توان گفت کانادا از سیستم آموزش یکپارچه و بسیار به روز برخوردار می باشد.همچنین میتوان گفت کانادا بیشترین هزینه را در بخش آموزش در بین دیگر کشورهای توسعه یافته جهان دارد.
سیستم آموزشی کانادا به دو بخش کلی آموزش همگانی یا عمومی و آموزش خصوصی یا غیر انتفاعی تقسیم بندی میشود. این تقسیم بندی چه برای دوره ابتدایی، چه برای دوره متوسطه و چه برای تحصیلات تکمیلی و دانشگاهی صدق می کند.
ویزای دانش آموزی کانادا
آموزش به دانش آموزان در کانادا بطور کلی از سن ۵ سالگی شروع شده و تا ۱۷ سالگی (گاها ۱۸ سالگی) ادامه خواهد داشت. تقسیم بندی سطوح آموزش در مدارس کانادا از سطح ۱ آغاز شده و تا سطح ۱۲ (بجز استان کبک که ۱۱ سطح دارد) ادامه دارد. پیش دبستانی در بسیاری از استانهای کانادا سطح نامیده می شود و دوره ابتدایی تا سطح ۶ ادامه خواهد یافت. دوره راهنمایی در مدارس کانادا از سطح ۷ آغاز شده و در سطح ۹ پایان مییابد. مقطع متوسطه یا دبیرستان در کانادا نیز از سطح ۱۰ تا سطح ۱۲ بطول می انجامد.
بر اساس قوانین آموزشی کانادا که به تصویب دولت فدرال نیز رسیده است، دانش آموزان خارجی برای تحصیل در مدارس دولتی کانادا باید سالانه بین ۱۰ تا ۱۴ هزار دلار کانادا پرداخت کنند. هزینه مدارس خصوصی در کانادا به مراتب از این عدد بالاتر می باشد.
ویزای دانشجویی کانادا
تحصیلات تکمیلی در کانادا مانند بسیاری دیگر از کشورها بلافاصله پس از پایان دبیرستان آغاز شده و شامل مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می شود. دانشگاههای بینالمللی بسیاری در شهرهای مختلف ایالتهای کانادا پراکنده شدهاند که این موضوع نظام تحصیلات تکمیلی در کانادا را بسیار گسترده کردهاست. مدارک تحصیلی اخد شده از دانشگاههای کانادا در سرتاسر جهان معادلسازی شده و به رسمیت شناخته میشوند. البته در شرایط فعلی و نیاز بازار کار کانادا به نیروی متخصص و جوان، بسیاری از افراد در کانادا ترجیح میدهند دورههای کوتاه مدت در کالجها و یا موسسات فنی را به جای تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی انتخاب کنند تا ضمن کسب مهارتهای ضروری و مرتبط، سریعتر جذب بازار کار در کانادا شوند.
ویزای فرصت مطالعاتی کانادا
به منظور ارتقای تبادلات علمی و فرهنگی مابین کانادا و دانش پژوهان سایر کشورها، تسهیلاتی به منظور ارائه ویزای فرصت مطالعاتی کانادا به واجدین شرایط، اعطا میگردد. متقاضیان میتوانند پس از دریافت پذیرش از دانشگاه، موسسه علمی و یا مراکز هنری کانادا، جهت دریافت ویزای فرصت مطالعاتی اقدام کنند. از آنجائیکه این ویزا در ردهبندی خاصی بین ویزاهای تحصیلی و کاری قرار میگیرد، انتخاب نوع صحیح ویزا از اهمیت زیادی در پروسه اقدام برای ویزای فرصت مطالعاتی برخوردار است.
اکثر متقاضیان باید جهت دریافت ویزای کاری اقدام کنند و برحسب مورد که آیا در حین دوره از استاد و مرکز آموزشی مقصد حقوق دریافت میکنند یا خیر، باید فرمهای مربوطه را تکمیل و هزینه های مرتبط را به اداره مهاجرت کانادا پرداخت نمایند. در برخی موارد با توجه به طول مدت دوره و ماهیت علمی یا پژوهشی آن میتوان برای سایر ویزاها، مانند ویزاهای تحصیلی و یا حتی ویزیتور عادی اقدام نمود. متقاضیان ویزای فرصت مطالعاتی کانادا معمولا از شرایط علمی، پژوهشی و فرهنگی خاصی برخوردار می باشند.
ویزای همراه تحصیلی کانادا (برای والدین، فرزندان و همسر)
از دو طریق میتوان برای ویزای همراه کانادا اقدام کرد:
ویزای توریستی یا Temporary Resident Visa: در این نوع ویزا که همزمان با درخواست ویزای تحصیلی دانشجو در دانشگاه و یا مدرسه ارسال میشود، والدین دانش آموز و یا دانشجو میتوانند ویزای همراه کانادا را با اعتباری ۶ ماهه دریافت کنند. همچنین در این نوع ویزا که به آن ویزای TRV گفته میشود در صورتیکه یکی از والدین دارای ویزای کار یا تحصیل در کانادا باشد، فرزندان آنها برای دریافت ویزای تحصیلی نیازی به ارایه نامه قبولی از مدارس را ندارند و میتوانند بدون مشکل برای ویزای کانادا درخواست نمایند.
ویزای اجازه کار یا OPEN WORK PERMIT: اگر متقاضی در یکی از دانشگاهها و یا کالجهای معتبر کانادا به صورت تمام وقت پذیرفته شده باشد یا در حین تحصیل باشد، همسر وی میتواند برای ویزای کار اقدام کند. این ویزا به همسر متقاضی این اجازه را خواهد داد که به صورت تماموقت و بدون نیاز به دریافت مجوز درکانادا کار یا تحصیل کند. برای این نوع ویزا میتوان همزمان با درخواست ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرد و یا پس از پذیرش تحصیلی و استقرار یکی از زوجین در کانادا برای همسر وی اقدام درخواست ویزای اجازه کار داده شود.
ویزای همراه برای کانادا
وابستگی به اعضای خانواده مسئله ای کوچک نیست به حدی که برخی از افراد با وجود داشتن شرایط کار خوب و تحصیل در بهترین کشورهای جهان ، صرفاً به دلیل فاصله با خانواده ، از مهاجرت خودداری می کنند.
ویزای همراه کانادا همانطور که از نامش پیداست، یعنی اعطای ویزای کانادا به همراهان شخصی که مجوز اقامت در کانادا را به منظور کار و یا تحصیل در کانادا دریافت کرده است.
ویزای همراه تحصیلی کانادا
اتباع خارجی که می خواهند در کشور کانادا و در مقاطع مختلف به ادامه تحصیل بپردازند می توانند اعضای خانواده خود را نیز به کانادا ببرند. برای این کار حتما باید شخص متقاضی مجوز تحصیلی کانادا study permit را داشته باشد. مجوز تحصیل در کانادا یک مجوز موقت بوده بدین معنی که دارنده مجوز تحصیلی باید بعد از پایان مدت زمان اعتبار مجوز اقدام به ترک کشور کانادا نماید. در هنگام درخواست مجوز تحصیل در کانادا باید در درخواست خود به همراهی اعضای خانواده نیز ارسال شود.
همراهی همسر در زمان تحصیل در کانادا
متقاضی تحصیل در کانادا این امکان را دارد که برای همسر خود درخواست ویزای همراه کند. در صورتی که درخواست وی مورد تایید قرار بگیرد همسر وی میتواند واجد شرایط اخذ مجوز کار آزاد کانادا open Work permit شود.با استفاده از این مجوز، همسر شخص متقاضی میتواند در طول دوران تحصیل همسر خود به طور تماموقت کار کند. این موضوع یک مزیت بزرگ بوده و بخشی از هزینههای زندگی را پوشش خواهد داد. اما در صورتی که زن و شوهر هر دو بخواهند در کانادا تحصیل کنند باید به صورت جداگانه برای مجوز تحصیلی کانادا درخواست نمایند.
اخذ ویزای
برای اخذ ویزا کانادا برای مدت های بلند تر از 6 ماه هر کدام انواع مختلفی دارند که باید به آن ها پرداخت:
اخذ ویزای کانادا از طریق تولد
اخذ ویزای کانادا از طریق تولد می تواند تواند سبب نوعی اعطای تابعیت و اقامت تلقی شود. همان طور که می دانید، در کشور کانادا سیستم اعطای تابعیت از طریق تولد، به صورت اتخاذ از سیستم خاک می باشد. اما باید ذکر کنیم که در کانادا، این سیستم به صورت نسبی می باشد. یعنی شرایطی باید رعایت شود تا بتوان از آن طریق ویزای کانادا و تابعیت کانادا به فرد متولد شده و افراد وابسته به او اعطا شود. سیستم اعطای تابعیت از طریق خاک (نسبی) بدین معناست که مادر نوزاد در زمان زایمان، باید دارای اقامت بلند مدت باشد تا به فرزند وی تابعیت اعطا شود. این در حالی ست که کشور های دیگر مثل برزیل، شرایط اعطای تابعیت از طریق خاک مطلق را اجرا می کند.
ویزای کانادا از طریق ازدواج
اخذ ویزای کانادا از طریق ازدواج برای اشخاصی می باشد که قصد ازدواج با فرد کانادایی دارند و از این راه، برای رسیدن به ویزای کانادا استفاده می کنند. برای اخذ ویزای کانادا از طریق ازدواج سه حالت می تواند مورد بررسی قرار گیرد. اول اینکه ازدواج در کشور مبداء یعنی کشوری که فرد غیر کانادایی تابعیت آن کشور را داراست که می تواند به نوعی طولانی ترین و پیچیده ترین راه برای ازدواج و اخذ ویزای کانادا باشد. دوم اینکه ازدواج افراد مذکور، در کشور ثالث که عموما کشور های اطراف کشور مبدا قرار می گیرد که می تواند برای هر دو آثاری به همراه داشته باشد. و سوم اینکه افراد متقاضی بخواهند در کشور مقصد ازدواج خود را ثبت و به تایید مقامات قانونی برسانند.
ویزای کانادا از طریق پناهندگی
اخذ ویزای کانادا از طریق پناهندگی می تواند بدترین و پر خطر ترین راه برای مهاجرت باشد. چرا که افراد متقاضی این روش، عموما به شرایط و ریسک های موجود در این راه آگاه نیستند. حتی گاها پیش می آید که متقاضیان مهاجرت، به شرایط خوب و مسلم خود برای مهاجرت های قانونی اشراف ندارند به ناچار این روش را برای اخذ ویزای کانادا و اقامت دائم آن انتخاب می کنند. پناهنده به شخصی خارجی و بیگانه اطلاق می شود که با توجه به شرایط و موقعیت داخلی کشور خود، دست به اقدام برای مهاجرت و پناهندگی می زند. عموما شرایطی از قبیل نژاد، مذهب، ملیت، عضویت در گروه ها و احزاب سیاسی و یا مذهبی، عقاید و باور ها و … همراه با ترس قریب الوقوع و ترس از تحت تعقیب قرار گرفتن است.
اخذ ویزای کانادا از طریق سرمایه گذاری
اخذ ویزای کانادا از طریق سرمایه گذاری به سه بخش تقسیم می شود. ویزای خویش فرمایان، ویزای ثبت اختراع و ویزاهای سرمایه گذاری فدرال. هر کدام از این ویزا ها می تواند به بخش های استانی و فدرال تقسیم شود (مانند سرمایه گذاری کبک و فدرال). سرمایه گذاری در کانادا اخیرا در دو حالت 100 هزار دلاری و 200 هزار دلاری بسیار محبوب واقع گشته است که افرادی از سراسر دنیا، به این نوع از سرمایه گذاری ها علاقه زیادی نشان داده اند. این ها حالتی از ثبت شرکت می باشد که افراد با توجه به فعالیت و بودجه خود، دست به این ویزا خواهند برد.
مراحل درخواست ویزای کانادا
همانگونه که پیشتر اشاره شد، برای درخواست ویزا کانادا به دو روش میتوان اقدام کرد:
ثبت نام آنلاین ویزای کانادا
مراجعه حضوری به سفارت
نخستین گام در ثبت نام آنلاین ویزای کانادا ثبت یک حساب کاربری است. پس از ایجاد حساب کاربری، متقاضیانی که از طریق آنلاین اقدام به ثبت درخواست ویزای کانادا میکنند، بعد از واریز آنلاین هزینه ثبت نام یک شماره پیگیری یا Tracking No. دریافت مینمایند که تمامی مراحل پیگیری جواب ویزا کانادا درخصوص پرونده از طریق این شماره انجام خواهد گردید. پر کردن دقیق و شفاف فرم ۵۲۵۷ مهمترین عامل در موفقیت درخواست شما خواهد بود، لذا پیشنهاد میکنیم این کار حتما با مشاوره از موسسات معتبر انجام گردد.
تاکید سایت رسمی سفارت کانادا برای متقاضیان ویزا کانادا، ثبت نام آنلاین می باشد. روشی که هم هزینه بسیار کمتری در مقایسه با مراجعه حضور به سفارت خواهدداشت و هم پیگیری آپدیت پرونده از این طریق بسیار راحتتر و سریعتر خواهد بود. بدلیل تعطیلی سفارت کانادا در ایران میتوان گفت ثبت نام آنلاین ویزای کانادا در حال حاضر بهترین گزینه برای متقاضیان ویزای کانادا مخصوصا برای ما ایرانیان می باشد.
مراحل کلی و راهنمای ثبت نام آنلاین ویزا کانادا به شرح زیر است:
ایجاد یک حساب کاربری انحصاری و تکمیل فرم
تکمیل فرمهای درخواست ویزای کانادا
پرداخت آنلاین هزینه های مربوط به ویزا و انگشت نگاری
دریافت برگه تاییده درخواست به همراه شماره پیگیر
دریافت نامه انگشت نگاری
حضور در یکی از سفارت خانه های کانادا برای انگشت نگاری
بررسی نهایی و اعلام قبول درخواست ویزا
مراجعه مجدد به سفارت برای تحویل پاسپورت و اخذ ویزا
ثبت نام حضوری که به آن اصطلاحا (Draft یا Paper) میگویند روشی جایگزین برای درخواست ویزای کانادا می باشد. در این روش متقاضی بدون نیاز به وقت قبلی به یکی از وکهای دفاتر VFS مراجعه می کند و ضمن ارائه دستی مدارک ترجمه شده و تکمیل فرمهای مربوطه، اقدام به انگشت نگاری کرده و به کشور باز میگردد. آدرس ایمیل ارائه شده توسط متقاضی در هنگام پر کردن فرمهای ثبت نام ویزا کانادا، پل ارتباطی متقاضی و سفارت کانادا خواهد بود.
مدارک لازم برای دریافت ویزای کانادا
مدارک مورد نیاز برای ویزای کانادا بسته به نوع ویزای مورد درخواست متقاضی متفاوت می باشد. برخی نکات وجود دارند که در زمان ارائه مدارک باید به آنها توجه کرد، برای مثال با توجه به زمان ۲ تا ۳ ماهه صدور ویزا کانادا بهتر است متقاضیان ویزای توریستی کانادا پاسپورتی دست کم با ۹ ماه اعتبار ارئه دهند. همچنین بهتر می باشد تمامی پاسپورتهای قبلی داوطلب نیز با هدف بررسی بهتر سابقه سفر (Travel History) ارائه گردند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی کاناداویزای توریستی کانادا
اصل پاسپورت متقاضی با حداقل شش ماه اعتبار به انضمام کلیه پاسپورت های قدیمی که در آن ها ویزا درج شده است.
یک قطعه عکس جدید ۳٫۵ در ۴٫۵ رنگی با زمینه سفید
ترجمه شناسنامه
ترجمه سند ازدواج در صورت همسفر بودن با همسر (در صورت همراهی فرزندان حتما گواهی اشتغال به تحصیلشان ترجمه شود.)
تکمیل فرم اطلاعات فردی و فرم اطلاعات خانوادگی برای هر یک از متقاضیان به صورت جداگانه
مدارک مالی
نامه تمکن بانک به زبان انگلیسی و ممهور به مهر امور بین الملل بانک به همراه گردش چهار ماهه حساب که نشان دهنده میزان درآمد ماهیانه متقاضی باشد. در صورتی که گواهی سپرده بلندمدت، گواهی خرید سهام یا اوراق بهادار، سند اتومبیل و اجاره نامه دارید نیز ارائه بدهید (مدت اعتبار نامه تمکن مالی و گردش حساب ۴ ماه اخر یک ماه است.)
مدارک اسناد ملکی
در صورت نداشتن دعوت نامه، ارائه رزرو هتل و شرح برنامه سفر به همراه رزرو بلیط رفت و برگشت کانادا الزامی می باشد.
ترجمه رضایت نامه محضری برای همراهی فرزندانی که بدون یکی از والدین قصد مسافرت دارند. رضایت نامه باید از سوی کسی باشد که آن ها را همراهی نمی کند.
مدارک شغلی
کارمندان: گواهی اشتغال به کار به زبان انگلیسی روی سربرگ شرکت (با ذکر تاریخ شروع به کار، عنوان شغلی و درآمد سالیانه، نام مدیر یا سوپروایزر و مدت زمان موافقت شده با مرخصی)، ترجمه فیش حقوقی دو ماه آخر، ترجمه لیست بیمه دو ماه آخر و ترجمه حکم کارگزینی
کارفرمایان: ترجمه “آگهی تاسیس”، “آگهی تغییرات” و آگهی تصمیمات” شرکت در روزنامه رسمی، ترجمه لیست بیمه و فیش حقوقی دو ماه آخر کارمندان، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده، نامه تمکن بانک شرکت و ریزپرینت ۴ ماه آخر به لاتین
مدرسه یا دانشگاه مد نظر باید نامه پذیرش را کامل کرده و برایتان بفرستند و شما باید نامه اصلی را با فرم مجوز تحصیلی پر کرده و ارسال نمایید.
مدارک شناسایی
پاسپورت متقاضی و همراهان
۲ قطعه عکس جدید ۳٫۵ در ۴٫۵ زمینه سفید و هر یک از همراهان – نام و تاریخ تولد هر فرد باید پشت عکس نوشته شود
مدارک مالی
نامه بانک از کانادا اگر پولتان را به کانادا فرستاده اید
نامه وام دانشجویی از موسسه مالی
نامه تمکن مالی ۴ ماه اخیر
نامه تمکن مالی به همراه مبلغ مبدل به دلار کانادا
فیش واریزی تحصیل
نامه مالی ساپورت کننده؛ چه شخصی باشد چه موسسه
مدارک لازم برای دریافت ویزای فرصت مطالعاتی کانادا
تمامی موارد اشاره شده در مدارک مورد نیاز برای ویزای توریستی بعلاوه :
گواهی اشتغال به تحصیل در صورت دانشجو بودن
رزومه کامل و عکس دار با ذکر تمامی تاریخ ها و سوابق شغلی در صورت موجود بودن
نامه پذیرش از دانشگاه کانادایی
ترجمه آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه ریزنمرات آخرین مقطع تحصیل
نامه از دانشگاه محل تحصیل یا وزارت علوم (ایران) مبنی بر اینکه شما را حمایت مالی می کنند.
فرم LMIA
رسید پرداختی ۲۳۰ دلار که از کانادا پرداخت شده باشد
ارائه مدرک زبان معتبر، در صورت لزوم
پیگیری جواب ویزای کانادا
در روش ثبت نام آنلاین ویزای کانادا هر متقاضی به حساب کاربری خود در سایت رسمی سفارت کانادا مراجعه کرده و پس از درج شماره پیگیری و تاریخ تولد (میلادی) میتواند در جریان آخرین آپدیت پرونده خود قرار بگیرد. مسلما پیگیری درخواست ویزای کانادا از طریق مراجعه به حساب کاربری بسیار سادهتر می باشد و احتمال با خبر نشدن از آپدیتهای پرونده به حداقل کاهش مییابد.
در روش مراجعه حضوری اما پیگیری جواب ویزا کانادا در این روش کمی دشوارتر بوده و عموما مشکلاتی را برای متقاضیان ایجاد میکند. هماهنگونه که اشاره شد در این روش ایمیلی که متقاضی در هنگام مراجعه به دفاتر بیومتریک و پر کردن فرمهای مربوط درج میکند، پل ارتباطی وی با سفارت خواهد بود. در بسیاری از مواقع متقاضیان دیر متوجه ایمیل ارسالی از سوی سفارت میشوند و یا پیام ارسالی به فولدر Spam رفته و درخواست کننده ویزا کانادا اصلا متوجه ایمیل نمیشود. از آنجایی که برای مثال متقاضی تنها ۳۰ روز از زمان صدور نامه انگشت نگاری فرصت دارد به یکی از دفاتر انگشت نگاری سفارت کانادا مراجعه کند، عدم اطلاع به موقع میتواند باعث مشکلات بسیاری شود.
از سوی دیگر بعضا مشاهده شدهاست مدارک ارائه شده به دفاتر انگشت نگاری سفارت کانادا در زمان پر کردن فرمها و یا پس از آن به هر دلیلی مفقود میشوند! حال آنکه در روش ثبت نام آنلاین مدارک در فرم مربوطه آپلود شده و امکان مفقود شدن وجود نخواهد داشت.
ریجکت شدن ویزای کانادا
مهمترین عوامل عبارتند از:
تردید آفیسر سفارت درخصوص بازگشت متقاضی به کشور مبدا پس از پایان مهلت ویزا
تردید درباره انگیزه و دلایل سفر به کانادا
ضعیف بودن سابقه سفرهای خارجی متقاضی (به ویژه سفر به کشورهای حوزه شنگن)
کافی نبودن مدارک مالی و دارایی های متقاضی در کشور مبدا
پیوندهای خانوادگی ضعیف متقاضی در کشور مبدا
تردید در هر یک از این موارد در کنار عواملی همچون و ضعیف اقامت در کشور مبدا، طول مدت اقامت در کانادا، وضعیت شغلی متقاضی در کشور محل اقامت و هرگونه سوء پیشینه در کانادا همگی از عواملی می باشند که به راحتی موجب ریجکت ویزا کانادا خواهند شد.
اعتراض به ویزای کانادا
در گذشته، با دریافت نامه ریجکت ویزای کانادا و اطلاع از دلایل ارائه شده، چنانچه متقاضی تمایل داشت میتوانست با ارسال نامهای فنی و رایگان نسبت به تصمیم سفارت کانادا اعتراض کرده و درخواست بازنگری مجدد پرونده را انجام نماید. اما بنابر قوانین جدید دولت و سفارت کانادا، دیگر به نامههای اعتراض به ریجکت ویزای کانادا از سوی متقاضیان ایرانی ترتیب اثر داده نخواهد شد و افراد برای بررسی و ارزیابی علل ریجکت ویزا و رفع آنها، باید دوباره نسبت به یک درخواست جدید ویزا اقدام کنند.
پیکاپ ویزای کانادا چیست؟
بعد از به انجام رسیدن روند انگشتنگاری، مدارک متقاضی توسط سفارت و افسر اداره مهاجرت مورد بررسی قرار می گیرد. در نهایت، پس از مدتی، سفارت مربوطه جواب ویزای توریستی کانادا را به صورت ایمیل به متقاضی یا کارگزار او اعلام خواهد کرد. در حالتی که متقاضی بخواهد پاسپورت خود را توسط نماینده قانونی (کارگزار) خود برای چسباندن ویزا به سفارت ارسال نماید، باید فرد یا شرکتی را انتخاب کند که مجوز قانونی تحویل گذرنامه افراد دیگر را جهت ثبت ویزای کانادا دارا باشد. در این صورت نسبت به سفر خود متقاضی برای اخذ اصل ویزا، هم در هزینه و هم در زمان برای ارسال و تحویل پاسپورت صرفهجویی خواهد شد. شایان ذکر است که انتخاب صحیح کارگزار پیکاپ ویزای کانادا امری مهم به حساب میآید، زیرا ثبت ویزا درون پاسپورت آخرین مرحله برای اخذ ویزا میباشد و در صورت هرگونه اشتباه و یا گمشدن پاسپورت متقاضی، سفارت یا VAC کانادا هیچ مسئولیتی را قبول نخواهند کرد. در حال حاضر سفارت کانادا در آنکارا و دبی مسئول صدور ویزای افرادی هستند که دارای پاسپورت ایرانی میباشند.
پیکاپ ویزای کانادا از ترکیه
در صورت مثبت بودن پاسخ ویزا، لازم است که پاسپورت افراد درخواستکننده در پرونده، در صورت انجام مرحله بایومتریک در هر کشوری به غیر از امارات متحده عربی، به ترکیه و سفارت کانادا در این کشور رسانده شود. اما، متقاضی یا کارگزار او اصل پاسپورت و سایر مدارک لازم را باید به دفاتر VAC در استانبول یا آنکارا تحویل دهد تا آنها باقی مراحل را انجام داداه و سپس پاسپورت ممهمور به ویزا را به دست متقاضی یا کارگزار او برسانند.
پیکاپ ویزای کانادا از امارات
در صورتی که درخواستکننده در مرکز انگشتنگاری دبی برای مرحله بایومتریک اقدام نموده باشد، باید مدارک و اصل گذرنامه را به VAC دبی تحویل بدهد.
البته خود متقاضی نیز با برگه قبولی ویزا که از طرف اداره مهاجرت کانادا ارسال شده، میتواند به این کشور سفر کرده و پاسپورت خود را تحویل مرکز VAC در دبی دهد. این مورد به دلیل هزینه بالای اقامت و معطلی چندروزه در خاک امارات بهصرفه و منطقی نخواهد بود.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ پیکاپ ویزای کانادا
با توجه به صدور دو نوع ویزای مهاجرتی و غیرمهاجرتی کانادا، مدارک لازم برای هر کدام از انها متفاوت میباشد:
اصل پاسپورت: اعتبار پاسپورت باید حداقل هفت ماه باشد.
پرینت ایمیل سفارت یا نامه درخواست پاسپورت: این نامه یا از طریق ایمیل به درخواستکننده ارسال شده و یا در پنل ثبت درخواست او بارگزاری میگردد. نام و نام خانوادگی و شماره پرونده متقاضی در این نامه همراه با بارکد اختصاصی درج شده است.
رسید انگشتنگاری صادره از طرف VAC: پس از انجام انگشتنگاری؛ مرکز مربوطه یک رسید به صورت برچسب به متقاضی میدهد که هنگام ثبت ویزا وجود آن لازم است. بهتر است پس از دریافت این رسید آن را پشت جلد پاسپورت چسبانده و تا زمان دریافت جواب ویزا این رسید را نگاه دارید.
مدت زمان پیکاپ ویزای کانادا چقدر است؟
فرآیند پیکاپ ویزای کانادا زمان مشخصی ندارد و نمیتوان مدت آن را به طور دقیق تخمین زد. با این حال، به طور معمول، پیکاپ ویزا از زمان دریافت مدارک از متقاضی تا تحویل پاسپورت دارای ویزا به او حدوداً ۷ تا ۲۰ روز طول خواهد کشید.
هزینه دریافت پیکاپ ویزای کانادا چقدر است؟
هزینه پیکاپ ویزای کانادا معمولاً به دلیل متغیر بودن نرخ ارز در ایران متفاوت می باشد. مقداری از این هزینه به صورت ارزی توسط سفارت دریافت میگردد و باقی آن نیز به صورت ریالی توسط کارگزار.
نکات پایانی جهت دریافت پیک آپ ویزای کانادا
متقاضی پیکاپ ویزای کانادا باید به این نکته توجه داشته باشد که پس از دریافت ایمیل سفارت مبنی بر پذیرش درخواست ویزا، تنها ۳۰ روز زمان دارد تا پاسپورت و مدارک خود را به سفارت تحویل دهد. لازم به ذکر است که سفارت کانادا پس از تحویل ویزای ثبتشده درون پاسپورت، به هیچ وجه مسئولیتی در قبال آن قبول نخواهد کرد.
انگشت نگاری در سفارت کانادا
انگشت نگاری در سفارت کانادا هم اکنون برای متقاضیان تحصیل در کانادا الزامی می باشد. البته انگشت نگاری در دفاتر مربوط به سفارت انجام میشود. از تاریخ ۱۱ دسامبر ۲۰۱۳ به بعد تمام متقاضیان ایرانی (و برخی کشورهای دیگر) بالای ۱۴ سال و زیر ۸۰ سال برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا، ویزای کاری کانادا و ویزای توریستی کانادا باید در فاصله کمتر از ۳۰ روز پس از درخواست ویزا انگشت نگاری کنند.
مدارک مورد نیاز برای انجام انگشت نگاری ویزای کانادا
اگر به صورت آنلاین درخواست بیومتریک داده شده باشد باید رسید درخواست ویزا را به همراه اصل پاسپورت به همراه داشته باشید. اگر مبالغ مربوط به ویزا و انگشت نگاری را قبلا آنلاین پرداخت کردهاید ، نیازی به پرداخت هیچ هزینه دیگری نخواهد بود. همچنین این امکان وجود دارد که مدارک کاغذی را در یکی از دفاتر VAC تحویل دهید و هزینه ویزا و انگشت نگاری را در همان دفتر پرداخت کنید.
هزینه انگشت نگاری کانادا
هزینه انجام انگشت نگاری کانادا در دفاتر زیر نظر سفارت کانادا یا همان دفاتر VAC برای هر متقاضی ۸۵ دلار کانادا بوده و اگر درخواست پرونده ویزای توریستی خانوادگی داده شود، ماکسیمم مبلغ پرداختی برای کل خانواده ۱۷۰ دلار است. مثلا اگر یک زوج با دو فرزند برای ویزای توریستی اقدام کنند، کل مبلغ پرداختی برای انگشت نگاری ویزای کانادا ۱۷۰ دلار خواهد بود. اگر برای ویزای دانشجویی اقدام میکنید، مبلغ مربوط به ویزا جدا از انگشت نگاری خواهد بود. هزینه ارزیابی مدارک ویزای دانشجویی کانادا (استادی پرمیت) ۱۵۰ دلار است. به طور مثال یک فرد مجرد برای اخذ ویزای دانشجویی میبایست ۲۳۵ دلار پرداخت کند ( ۱۵۰ دلار استادی پرمیت و ۸۵ دلار انگشت نگاری)
Canada Visa Application Centre (CVAC operated in partnership with OIM/IOM) International Organization for Migration (IOM) – Yerevan 10 Vazgen Sargsyan Yerevan Armenia